Schakelen U bevindt zich op Zoek&Vind van NVA | Nederlandse Vereniging voor Autisme Oudervereniging Balans

Sluiten

Ik zoek

In

Aut? It`s me!

Aut? It`s me!

Kernwoorden:
- autisme (ASS)
- ervaringsdeskundige
- aansluiten bij behoeften
- autonomie
- samenwerking
- kinderen en jeugd

Wie ben ik?
Ik ben Linda van de Hoef, moeder van een 2 dochters, waarvan 1 met ASS/asperger, dochter van een vader met ASS, zus van broertje met ASS, begeleider op een basisschool van kinderen met ASS en afgestudeerd autisme-gedragsspecialist. Kortom, autisme heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven en vanuit deze betrokkenheid heb ik mij er ook in gespecialiseerd.

Wat vind ik belangrijk?
Autisme is een onderdeel van de persoon. Boven alles is iedereen een uniek en mooi mens die recht heeft op zijn/haar eigenheid en autonomie. Vanuit deze gedachten is ook de naam "Aut? It`s me!" ontstaan.
Samenwerking met kind en ouders (en andere onderdelen van het systeem, zoals school e.d.) is belangrijk om daadwerkelijk doelen te kunnen behalen. Om de samenwerking vorm te geven is een eerste vereiste dat er een band is of kan ontstaan tussen begeleider en cliënt/ouders.
Een client en/of de ouders geven aan wat de behoeften zijn. Ik geloof niet in standaard aanpakken maar in maatwerk. Ieder is anders en heeft andere behoeften. Door samen deze behoeften in kaart te brengen, samen doelen te bepalen, steeds af te stemmen, hoop ik in kleine haalbare stappen te werken richting het doel.

Welke begeleiding/ondersteuning kan ik bieden?
Ik ben een voorstander van levensloop begeleiding. Autisme is een onderdeel van de persoon en gaat het hele leven met je mee. Het is niet gezegd dat in iedere levensfase begeleiding nodig is. Toch is het fijn als er niet voor iedere fase een andere begeleider nodig is.
Doordat ik al bijna 20 jaar werk in het onderwijs (van leerkracht tot intern begeleider tot individuele begeleider), ligt daar mijn specialisme. De start op de basisschool, de schoolloopbaan op het regulier of speciaal onderwijs, de overstap naar het voortgezet onderwijs, de acceptatie, psycho educatie, afstemming met de school, enz.)
Daarnaast is ook thuisbegeleiding ook een belangrijk onderdeel van mijn specialisme. Het afstemmen tussen ouder en kind, de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), vrijetijdsbesteding en allerlei andere behoeften.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen, schroom dan niet om contact op te nemen. In een gesprek kunnen wij dan verkennen wat mogelijkheden zijn.Lekoord 29
3448 VR  Woerden
T: 0620761205
W: nog niet online
Routebeschrijving

Recensie plaatsen

Dank voor het plaatsen van uw beoordeling!

We zullen uw beoordeling op juistheid controleren.
Na controle zal uw beoordeling zichtbaar zijn voor alle bezoekers.

Sluiten

{[ recension.review.length || 0 ]} / 1000 tekens