Schakelen U bevindt zich op Zoek&Vind van NVA | Nederlandse Vereniging voor Autisme Oudervereniging Balans

Sluiten

Ik zoek

In

Hilde  Brettschneider

Hilde Brettschneider

Ik ben Hilde Brettschneider, 57 jaar, en geboren in Hengelo (o). Het grootste gedeelte van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Zwolle. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen waarvan een met Aseterger en ADHD en zes honden (een Ier, twee Beierische gebirgschweisshunden een Alpenbrack en twee ruwhaar teckels, voor de geïnteresseerden).
Mijn universitaire studie klinische psychologie heb ik voltooid in Groningen. Ik kwam aldaar in aanraking met de Rationeel Emotieve Therapie, een vorm van cognitieve gedragstraining. De concreetheid, korte behandelduur, oplossingsgerichtheid, doorzichtigheid en doelgerichtheid van deze coachende methode sprak me zeer aan.
Daarom heb ik aan het RET-Instituut te Haarlem de opleiding voor Rationeel Emotief Trainer gevolgd. Bij het BivT van Rene Veraar ben ik opgeleid tot EMDR-trainer. EMDR wordt o.a. toegepast bij clienten die een of meer traumatische ervaringen achter de rug hebben. Toen ik cliënten met vermoeidheidsklachten begeleidde merkte ik hoe belangrijk voeding was om je goed te voelen. Daarom heb ik de HBO voedingsdeskundige gevolgd om hierin mijn clienten nog beter advies te kunnen geven. Als vrijwilliger begeleidde ik lange tijd oudergespreksgroepen bij Balans, een vereniging van ouders van kinderen met een beperking.
In 2014 heb ik de opleiding Coaching bij Hoogbegaafden gedaan. In 2016 ben ik nu inmiddels bevoegd HBO Kindercoach. In 2017 heb ik de opleiding tot Vitaliteitscoach gevolgd.
Door te denken kun je je in de put maar ook eigenhandig uit de put helpen. Je hebt immers de macht van de keuze je te ontdoen van de balast van die irrationele ideeën en een stuk gelukkiger door het leven te gaan. En dat, tezamen met het idee dat eenieder in waarde gelijk is, dus ook evenveel rechten heeft, is meteen de humanistische grondslag van RET jezelf.
Het uitdragen van deze gedachte aan cliënten die ergens door die rugzak vastgelopen zijn en zich erg ongelukkig voelen, dat is de uitdaging waarom ik RET jezelf opgezet heb. Met de kleine woordspeling in de naam. Van RET: de training en RET jezelf: het feit dat ik als streven heb dat deze cliënten straks zelf gesterkt weer verder kunnen zonder mijn hulp. En een stuk vitaler en gelukkiger.
Mijn praktijk is gecontracteerd bij de gemeente Zwolle en Apeldoorn en BVO Regio IJsselmond. Ook wordt mijn begeleiding betaald vanuit de aanvullende verzekering en PGB.


Sichtermanmarke 3
8016 MH  Zwolle
T: 0653583678
W: retjezelf.nl
Routebeschrijving

Recensie plaatsen

Dank voor het plaatsen van uw beoordeling!

We zullen uw beoordeling op juistheid controleren.
Na controle zal uw beoordeling zichtbaar zijn voor alle bezoekers.

Sluiten

{[ recension.review.length || 0 ]} / 1000 tekens