Schakelen U bevindt zich op Zoek&Vind van NVA | Nederlandse Vereniging voor Autisme Oudervereniging Balans

Sluiten

Ik zoek

In

Recensies JADOS (Stumass, Capito Wonen, IVA)

Cindy Pothoven

17-06-2019

1/5

Geplaatst vanaf Balans Zoek&Vind

Mijn vriend had autisme en wilde erg graag hulp hierin. Maar hij werd per direct op straat gezet zonder reden terwijl hij nergends heen kon. Wat een begeleiding zeg. BAH! Hij woonde er al anderhalf jaar. Op een gegeven moment gingen ze hem totaal niet meer te woord staan. Ze gingen gesprekken plannen zonder zijn inzeg op momenten dat hij moest werken waardoor hij ook zijn baan is kwijtgeraakt. Volgends hun zette hij zichzelf niet begeleidbaar op, dit was precies andersom. De begeleiding wilde hem gewoon niet begeleiden. Daar stond hij dan op straat en kon nergends heen zonder huis en zonder spullen want hij kon zijn oude kamer ook niet in om zijn spulletjes te pakken.

Capito Wonen houd zich niet aan de wetten en zal dit waarschijnlijk bij meer mensen gaan doen.
Mijn enige tip: hier niet bij gaan wonen. Alles was beter dan hier wonen. Door hun had mijn vriend een zelfmoordpoging gedaan als ik er niet was geweest. De begeleiding is zo bagger als het maar kan worden.

Annette Bijlenga

21-11-2016

5/5

Geplaatst vanaf NVA Zoek&Vind

Vandaag ouderdag gehad bij Stumass huis in Maastricht gehad. Super om met de diverse studenten, bewoners van het huis samen met de ouders elkaar te ontmoeten samen met de begeleiders. Fantastisch om zo als ouder ontzorgd te worden. Fijn dat je zoon of dochter met ASS om deze manier toch kan studeren en zo waardevol wordt voor de maatschappij om uiteindelijk zelfstandig een bestaan op te bouwen. zo'n studentenhuis is noodzakelijk om structuur te krijgen. Na de studie is het belangrijk dat de studenten begeleidt worden in het zoeken naar een baan en adequate huisvesting. Wanneer dat stabiel wordt is mogelijk ambulante begeleiding voldoende. Super initiatief om de diverse ouders bij elkaar te brengen zodat kennis gedeeld wordt en dat je ervaart niet alleen te staan. Ik hoop dat de landelijke politiek en de gemeente nog lang dit soort Stumass huizen mag laten bestaan en dat een PGB verstrekt kan worden voor deze kwetsbare jongelui. Helemaal top dat er een Stumass huis is.

Ik zoek

In