Schakelen U bevindt zich op Zoek&Vind van NVA | Nederlandse Vereniging voor Autisme Oudervereniging Balans

Sluiten

1805-2017

Themadag Autisme en verstandelijke beperking: 'Wonen'

Themadag Autisme en verstandelijke beperking: 'Wonen'

Aangemaakt door Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) Profiel van Autismehuis

Hoe vind je een geschikte woonplek voor je kind met autisme en een (matig tot ernstige) verstandelijke beperking en wat komt daarbij kijken? Welke instanties kunnen je steunen in je zoektocht of als je niet tevreden bent over de woonsituatie? Wat zijn de voor- en nadelen van het wonen in een grote instelling en wonen op bv. een zorgboerderij of ander kleiner wooninitatief?
Cliëntondersteuners van het zorgkantoor Zilveren Kruis vertellen hoe wonen met zorg in natura of PGB werkt en wat het zorgkantoor kan doen. Een andere spreker vertelt over de ideale inrichting of bouw van een huis voor de doelgroep. Ouders vertellen over hun eigen ervaringen en hoe zij het aangepakt hebben. De MEE vertelt wat zij voor u kunnen betekenen.
In de lunchpauze (12.00-13.30 uur), theepauze (middag) en na afloop van de themadag kunt u de informatiemarkt bezoeken in de foyer van het hotel. Instanties die zorg leveren aan mensen met autisme en een verstandelijke beperking, kunnen hier hun aanbod aan u tonen.

Locatie: Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2a, De Rijp
Tijd: 10.30-15.30 uur (inloop/inschrijven vanaf 9.45 uur)
Entree: vóór 1 mei € 25,- pp, na 1 mei € 27,50 pp (entree is inclusief koffie/thee/uitgebreide lunch. Na aanmelding ontvangt u de betalingsgegevens.
Infomarkt: u kunt een tafel huren à € 25,- (entree themadag niet inbegrepen).
Voor wie: ouders, hulpverleners, begeleiders, zorgmanagers en iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is.
Aanmelden: via Nannie Kruissel, nannie.kruissel@planet.nl

Evenement op de kaart


Zuiddijk 2a
1483 MA  De Rijp
Routebeschrijving